Παιδικό πάρτυ σε φάρμα

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια; Δε θέλετε να ξανακάνετε τα γενέθλια του παιδιού σας σε παιδότοπο ή στο σπίτι; Θα θέλατε να του οργανώσετε ένα πρωτότυπο πάρτυ; Μετά την πρόσφατη εμπειρία μας, θα σας συστήσω ανεπιφύλακτα αυτή τη φορά να διαλέξετε μια φάρμα με ζώα.

Μπορεί ο καιρός να μας τα χάλασε την Κυριακή, όμως εμείς δεν πτοηθήκαμε. Βάλαμε ξανά μπουφάν και μπότες και φτάσαμε στα προάστια της Βιέννης για το πιο πρωτότυπο παιδικό πάρτυ. Ψηλά στο βουνό, σε μια πανέμορφη πλαγιά που σου έκοβε την ανάσα με την ανοιξιάτικη φορεσιά της, είναι χτισμένη μια μικρή φάρμα. Γουρουνάκια, κατσικάκια, προβατάκια, κουνέλια, κότες και κόκορες, χήνες, γαλοπούλες φιλοξενούνται σε σπιτάκια διεσπαρμένα στην πλαγιά. Για τους σκοπούς του πάρτυ, μια μικρή καλύβα είχε επιπλωθεί και διακοσμηθεί κατάλληλα. Αφού κόψαμε την τούρτα, η υπεύθυνη έβαλε τα παιδιά στη γραμμή και βουρ για επίσκεψη στα ζώα. Σε κάθε σταθμό τους έδινε υπό μορφή συζήτησης πληροφορίες για το κάθε ζώο, την τροφή του, την προσφορά του στον άνθρωπο. Έπειτα τους μοίραζε τροφή – ξανά και ξανά, καθώς τα παιδιά ξετρελαίνονταν να ταϊζουν τα ζώα. Ειδικά στα κουνέλια επικράτησε πανδαιμόνιο, αφού μπήκαμε μέσα στο σπιτάκι τους και δεν σταματούσαν να τα χαιδεύουν και να παίρνουν τα μικρότερα στην αγκαλιά τους. Στο τέλος της περιήγησης, κατευθυνθήκαμε στην κεντρική καλύβα της φάρμας, όπου τα παιδιά ετοίμασαν ατομικές πίτσες. Επιστρέψαμε στην καλύβα και όταν πια η φίλη του γιου μου άνοιξε και το τελευταίο δώρο, οι πίτσες κατέφτασαν, αφράτες και μυρωδάτες. Ήταν ένα καταπληκτικό τέλος για την τρίωρη διασκέδαση που είχε προηγηθεί…

Ο ενθουσιασμός του γιου μου για το πάρτυ και η λεπτομερής διήγησή του αργότερα στον μπαμπά του ήταν ικανά να με πείσουν ότι η επιλογή της φάρμας ήταν εξαιρετική. Ακόμη και εγώ όμως, ως μαμά, πέρασα καταπληκτικά και διασκέδασα περισσότερο από το να καθόμουν απλά στην καφετέρια ενός παιδότοπου. Αν η ιδέα σας φαίνεται ενδιαφέρουσα, μπορείτε να κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο για το αν υπάρχει κοντά σας φάρμα ζώων που αναλαμβάνει πάρτυ γενεθλίων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρείτε εύκολα όλα τα συνοδευτικά υλικά που ταιριάζουν στο θέμα : προσκλήσεις, party set, διακοσμητικά στοιχεία και δωράκια για τους καλεσμένους. Δείτε για παράδειγμα εδώ : http://an-agapas.gr/happy-little-farm. Η τούρτα μπορεί επίσης να διακοσμηθεί ανάλογα – στη δική μας περίπτωση ήταν καλυμμένη με σοκολατένια κουνελάκια. Να είστε βέβαιοι πάντως ότι τα παιδιά θα είναι τόσο συνεπαρμένα από το ίδιο το μέρος που δε θα δώσουν μεγάλη σημασία στα υπόλοιπα στοιχεία του πάρτυ. Και αυτό από μόνο του αποδεικνύει την επιτυχία του.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s