7 ποτέ και 1 άλλοθι

Μέρα μαμάς σήμερα. Guest post από μαμά-φίλη Στέλλα Μακαρόνα, αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες. Χρόνια μας πολλά!

Και έφτασε εκείνος ο καιρός που η γενιά μου ξεκίνησε την αναπαραγωγή απογόνων…Ένα μετά το άλλο άρχισαν να ξεπηδούν τα μπομπιράκια το καθένα με τη δική του προϊστορία – βλ. εννιά μήνες εγκυμοσύνης και μία μέρα τοκετού , ενώ μέσα σε χρόνο dt, δηλαδή μισή ώρα.. μία το πολύ, αποκτούν ήδη βίο και πολιτεία που χρίζει ώρες κουβέντας και επισταμένης ανάλυσης. Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο καθένας αντιλαμβάνεται πως από εκεί και έπειτα η ζωή του νεογνού θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφική ταινία και εκείνο θα κέρδιζε παμψηφεί όσκαρ πρωτοεμφανιζόμενου ανθρώπου. Στον ευχαριστήριο λόγο του δε, σίγουρα δε θα παρέλειπε να ευχαριστήσει πρώτα από όλα τη σούπερ μαμά και έπειτα τον σούπερ μπαμπά!
Παρατηρούσα λοιπόν τους φίλους μου να μεταλλάσσονται και να συζητούν για τα παιδιά τους μέσα από αυτό το υπερμεγεθυμένο πρίσμα και ένα corner smile σχηματιζόταν στο πρόσωπό μου. Υπερβολές! Σκεφτόμουν και κατέγραφα μέσα στο μυαλό μου την λίστα των «Εγώ ποτέ».

– Εγώ ποτέ δε θα μιλάω για την εγκυμοσύνη μου λες και καμία άλλη γυναίκα δεν έχει περάσει από αυτό το στάδιο

– Εγώ ποτέ δε θα περιγράφω τον τοκετό μου λες και όσα θα συμβούν συνέβησαν μόνο σε εμένα

– Εγώ ποτέ αφού γίνω μάνα δε θα συζητάω μόνο για το παιδί μου. Θα έχω και άλλα θέματα κουβέντας

– Εγώ ποτέ δε θα καυχηθώ πως το παιδί μου είναι το εξυπνότερο, το ομορφότερο και το καλύτερο του κόσμου. Όλα τα παιδάκια στην εποχή μας είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα

– Εγώ ποτέ δε θα στήσω τους φίλους μου μπροστά από τον υπολογιστή για να τους δείξω όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο του παιδιού μου. Δε χρειάζεται να δουν οι φίλοι ακόμα και το πως βγαίνουν οι μυξούλες του

– Εγώ ποτέ δε θα κάνω υπερβολές από φόβο μην αρρωστήσει το παιδί μου. Τα παιδιά αρρωσταίνουν ότι και να κάνει κανείς

– Εγώ ποτέ δε θα δώσω συμβουλές σε μελλοντικές μαμάδες για το τί να κάνουν και τί να μην κάνουν. Ο καθένας ας μεγαλώσει το παιδί του όπως νομίζει.

Και έφτασε λοιπόν και η δική μου η σειρά να γίνω γονιός και κοίτα να δεις τι έγινε…! Είμαι σίγουρη πως γέννησα το εξυπνότερο, το ομορφότερο και το καλύτερο παιδί του κόσμου! Βέβαια ζορίστηκα πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στον τοκετό! Έχω να σου πω τόσα πολλά για όσα συνέβησαν! Έλα μια μέρα να τα πούμε, να σου δείξω και τις φωτογραφίες μας από την αρχή μέχρι σήμερα. Έλα να δεις πόσα πολλά πράγματα μπορεί να κάνει το παιδάκι μου, ενώ είναι τόσο μικρό ακόμα. Θα ξετρελαθείς! Έλα εσύ γιατί έξω κάνει κρύο και δε θέλω να αρρωστήσει…. Και όταν είναι να γίνεις και εσύ μανούλα, δε θα χρειαστεί να ανησυχήσεις για τίποτα! Θα σου πω τα πάντα εγώ για να είσαι προετοιμασμένη! Με το νι και με το σίγμα!

Υπερβάλλω;! Τι κι αν είναι έτσι; Έχω το άλλοθί μου! Είμαι μαμά!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s