Νέα Παραλία – νέα ζωή

Είναι φοβερά ενδιαφέρον πώς ένα στοιχείο μπορεί να αλλάξει εντελώς την αύρα μιας πόλης. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Και συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά δε σε αφήνει να ξεκολλήσεις. Που μπορεί κάθε μέρα να την επισκέπτεσαι και κάθε μέρα να αισθάνεσαι ότι δεν την έχεις χορτάσει αρκετά. Είναι εύκολο να το διαπιστώσεις και εσύ αν καθίσεις σε ένα σημείο και παρατηρήσεις τον κόσμο γύρω σου. Στοιχηματίζω ότι όλοι θα έχουν ένα χαμόγελο χαραγμένο στο στόμα τους. Μη σου φανεί περίεργο -αν μπορούσες να κοιτάξεις τον εαυτό σου, μάλλον θα έβλεπες ένα τεράστιο χαμόγελο να διαγράφεται και στο δικό σου πρόσωπο.

Η Νέα Παραλία εκτείνεται από το Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής – 3,5 δηλαδή χιλιόμετρα ενιαίας διαδρομής/ 5 χιλιόμετρα αν προσθέσουμε και το κομμάτι της «Παλιάς Παραλίας» από το Λευκό Πύργο μέχρι το Λιμάνι. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αν θέλεις, μπορείς να περπατήσεις ή να τρέξεις ανενόχλητος δίπλα στη θάλασσα για 5 χιλιόμετρα σε μια πολύ προσεγμένη και όμορφη διαδρομή. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις ποδηλατάδα στο σχεδιασμένο ποδηλατόδρομο. Αν δεν έχεις ποδήλατο, δεν πειράζει – στους σταθμούς της THESSBIKE μπορείς να νοικιάσεις ένα ατομικό ή οικογενειακό ποδήλατο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Μπορείς επίσης να περάσεις το χρόνο σου, ανακαλύπτοντας ένα από τα θεματικά πάρκα, όπως για παράδειγμα ο Κήπος του Ήχου. Ή να απασχολήσεις τα παιδιά σου σε μία από τις εμπνευσμένες παιδικές χαρές. Αν πάλι είσαι λάτρης των σπορ, μπορείς να παίξεις μπάσκετ ή τένις σε ένα από τα γήπεδα της παραλίας. Ή αν απλώς θέλεις να πιεις έναν καφέ ή να φας κάτι, να επισκευτείς μια από τις καφετέριες ή τα εστιατόρια που βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Αν πάλι θέλεις ακόμη πιο άμεση επαφή με το υγρό στοιχείο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθίσεις στην άκρη της προβλήτας με τα πόδια σου να κρέμονται πάνω από το νερό. Το σίγουρο είναι ότι θα χαλαρώσεις απίστευτα κοιτάζοντας τη θάλασσα να γίνεται ένα με τον ουρανό – ειδικά αν πλησιάζει η ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Μην ξεχάσεις να παρατηρήσεις τον κόσμο γύρω σου. Θα δεις ανθρώπους κάθε ηλικίας να κάνουν τη βόλτα τους με τα πόδια ή ακόμη και πάνω στα ποδήλατα τους, μικρά παιδιά να τρέχουν πάνω-κάτω εκστασιασμένα, θα δεις μικρούς και μεγάλους να κάνουν τη γυμναστική τους, παρέες να κάθονται σε αμέτρητα σημεία, θα δεις κάποιους να ψαρεύουν, τουρίστες και όχι μόνο να βγάζουν φωτογραφίες στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου – σήμα κατατεθέν πλέον της παραλίας. Και όλο και θα πέσεις πάνω σε κάποιο event από τα πολλά που διοργανώνονται πλέον σε αυτό το σημείο. Δεν είναι τυχαίο. Η Νέα Παραλία έχει δώσει νέα ζωή στη Θεσσαλονίκη. Και όλοι δικαίως της το ανταποδίδουν.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s