ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΜΑΜΑ

Πάντα μου άρεσε να γράφω, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν είχα όμως ποτέ φανταστεί πόσο θα μου άρεσε να γράφω παραμύθια. Αυτό πια το κατάλαβα όταν απέκτησα τον πρώτο μου γιο. Σύντομα ήρθε το πρώτο παραμύθι με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Εντελώς αυτονόητα, λίγο μετά ξεκίνησα να γράφω παραμύθια με πρωταγωνιστές τα παιδιά φίλων μου : ιδανικό δώρο για βαφτίσεις, γενέθλια, ονομαστικές γιορτές. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη χαρά που διαγράφεται στα πρόσωπα τους όταν διαβάζουν ένα παραμύθι που αφορά το ίδιο τους το παιδί…

Η Μελίνα και το μέλι

IMG_20160220_103100

Όλα ξεκίνησαν όταν η μαμά της Μελίνας μου πέταξε σαν ιδέα τι όμορφο που θα ήταν να δώσει στους καλεσμένους της βάφτισης ένα παραμύθι για το κοριτσάκι της.  Αμέσως σκέφτηκα ότι ήταν καθήκον μου ως νονά να φέρω το project εις πέρας. Ένα πρωί μου ήρθε απλά έμπνευση : η Μελίνα ζει μια μικρή περιπέτεια το πρωί της βάφτισής της, με το μέλι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η μαμά της Μελίνας συγκινήθηκε, εγώ χάρηκα με τη συγκίνησή της και φτάσαμε πραγματικά να το εικονογραφήσουμε και να το τυπώσουμε. Όταν είδα τους δικούς της ανθρώπους να βουρκώνουν διαβάζοντας το, σκέφτηκα ότι κάναμε καλή δουλειά τελικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα και τη διοργάνωση της βάφτισης της Μελίνας μπορείτε να βρείτε στο

ΜΕΛΙΝΑ
Baby Laundry
Destination Baptism in Kythnos Island

Μικροί καουμπόηδες

IMG_20160220_103530Η βάφτιση του μικρού Θάνου έλαβε χώρα σε ιππικό όμιλο. Η πρόσκληση ήταν φυσικά ανάλογη. Μικρά άλογα και ένας χάρτης που οδηγούσε στην εκκλησία και από εκεί στον χώρο του πάρτυ ανάμεσα σε σκηνές Ινδιάνων και κάκτους. Δε γινόταν λοιπόν το παραμύθι να μην είναι μέσα στο πνεύμα. Ο Θάνος και ο αδερφός του ενσαρκώνουν μικρούς καουμπόηδες που ζουν μια μεγάλη περιπέτεια, ξεκινώντας από την παιδική χαρά μέχρι να φτάσουν στον χώρο της βάφτισης. Η μαμά των παιδιών συγκινήθηκε με την ιδέα και τελικά ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα. Να μας ζήσει!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s