Ζωή…από ένα κοτσάνι Πετροκέρασου

To φαινόμενο της ελληνικής «παραμυθογραφίας» Ευγένιος Τριβιζάς δε σταματά να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Το δεύτερο ηλεκτρονικό βιβλίο του από την εκδοτική εταιρεία Ever After Tales,  με τίτλο “Little Emily/Το κοτσάνι του Πετροκέρασου” απέσπασε το βραβείο του καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας στα KidscreenAwards.
Πρόκειται για τον πιο αναγνωρισμένο φορέα βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακού περιεχομένου στις ΗΠΑ. Στο φετινό διαγωνισμό μάλιστα το βραβείο διεκδικούσαν ακόμη το “Story Central” της Disney και το “My little Pony” της Play Date Digital (Hasbro).

«Το κοτσάνι του Πετροκέρασου» πραγματεύεται την ιστορία του μαγικού Πλανήτη των Χρωμάτων, τον οποίο έχει ζωγραφίσει εξολοκλήρου ο Αλέξης Πτωτιστής για την κόρη του Ζωή. Οι δυο τους εξάλλου είναι οι μοναδικοί κάτοικοί του. Δυστυχώς, η ευτυχία του πλανήτη απειλείται από καταχθόνιους εχθρούς που προσπαθούν να τον καταστρέψουν με βόμβες από γομολάστιχα. Το κακό όμως δεν θα μπορέσει να νικήσει και η ζωή θα γεννηθεί ξανά από την αρχή…χάρη σε ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Μία απολαυστική ιστορία που προβάλλει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και εξυμνεί τη στοργή και τη φροντίδα, περνώντας ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

imageΚυκλοφορεί σε μορφή application για κινητά και tablets στην τιμή των 3 ευρώ. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά), όπως επίσης να το διαβάσετε οι ίδιοι στα παιδιά σας ή να ακούσετε την αφήγηση – στα ελληνικά από την καταπληκτική Όλια Λαζαρίδου. Εξαιρετική εικονογράφηση και απίστευτα γραφικά με συνεχή διάδραση που διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια. Όλα αυτά χάρη στον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη και animator Παναγιώτη Ράππα. Μουσική γραμμένη αποκλειστικά για το παραμύθι από τον Αντώνη Δελαπόρτα. Περιέχονται επίσης πολλά extras (puzzle, painting) για εξάσκηση της σκέψης και της φαντασίας.

Αρκεί να σας πω ότι σε μια μέρα διαβάσαμε ή μάλλον ακούσαμε το παραμύθι 4 φορές, χωρίς ποτέ ο γιος μου να χάσει τον ενθουσιασμό του για τη συνέχεια. Έφτιαξε παζλ, ζωγράφισε με την ψυχή του και είμαι σίγουρη ότι ήδη στο όνειρο του θα ταξιδεύει προς έναν πανέμορφο, πολύχρωμο πλανήτη…

Leave a comment